DAFTAR SHAKLEE
Saya telah mendaftar menjadi pengedar Shaklee sejak bulan December 2011. Namun pada ketika itu saya hanya mendaftar untuk mendapatkan harga ahli. Tiada niat untuk berniaga. Namun, pertengahan Mei 2013 saya mula berniaga kerana saya sendiri telah merasai kebaikan produk Shaklee dan saya mahu kongsi dengan orang lain. Ramai yang bertanya bagaimanakah cara untuk menjadi ahli? Dan apakah faedahnya menjadi ahli nanti? Jika anda adalah customer saya atau pun siapa-siapa sahaja yang mahu MENJANA PENDAPATAN 4-5-6 ANGKA melalui Shaklee,di sini saya paparkan cara-caranya. Cara untuk mendaftar sebagai ahli / pengedar Shaklee sangat mudah! Ada dua cara, anda boleh pilih salah satu cara tersebut:

 1. Buat pembelian produk Shaklee minimum 200 points
  • Anda hanya perlu melakukan pembelian minimum 200 points dari mana-mana produk Shaklee. Secara automatik, anda akan mendapatkan keahlian secara percuma! 200 points adalah bersamaan dengan pembelian berjumlah lebih kurang RM670 (Semenanjung Malaysia) atau RM850 (Sabah/Sarawak). 

  • Pembelian barang boleh dilakukan melalui saya dimana saya akan bantu anda order barang yang anda perlukan serta akan menguruskan pendaftaran anda. Atau anda juga boleh ke branch Shaklee yang berdekatan. Gunakan ID saya 868303 sebagai upline untuk mendaftar sebagai ahli. Secara automatika, saya akan menjadi sponsor anda dan akan membantu anda menjalankan bisnes ini. Itu pun kalau anda berminat untuk buat bisnes.

 2. Bayar registration fee
  • Anda juga boleh mendaftar dengan hanya membayar RM65 yuran pendaftaran. Tambahan RM10/ RM20 (SS) akan dikenakan sekiranya anda ingin member kit di pos kan ke rumah anda. Akan tetapi, sekiranya anda ingin mengambil sendiri member kit di branch, caj RM10/RM20 tidak akan dikenakan.

Anda tidak perlu maintain points atau melakukan pembelian minimum setiap bulan. Melainkan kalau anda benar-benar serius ingin ber-bisnes dan menjana side income dengan Shaklee, anda perlulah mendapatkan dan maintain points yang tertentu.

Antara kelebihan yang anda akan perolehi dengan menjadi ahli / pengedar Shaklee ialah:

 • Anda boleh membeli produk Shaklee dengan harga ahli yang lebih murah berbanding dengan retail price. Untuk setiap pembelian, anda akan mendapat points. Points yang terkumpul akan ditukarkan kepada cash setiap bulan sekiranya anda dapat mencecah minimum points yang diperlukan.

 • Menjana side income. Dengan mendaftar sebagai ahli, dan memilih saya sebagai sponsor (iaitu menggunakan ID saya (868303) semasa pendaftaran), anda boleh menjana side income dengan bantuan dan bimbingan dari team kami. Bisnes Shaklee adalah bisnes anda, kami akan sentiasa membantu anda.

Kenapa Shaklee menjadi pilihan terbaik untuk saya, dan juga untuk anda? Atau dalam erti kata lain, "Kenapa saya pilih Shaklee?".

 • 1. Shaklee adalah produk halal dan diyakini. Mendapat pengiktirafan sijil halal dari Islamic Services of America (ISA). ISA adalah badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM.
 • 2. Shaklee tidak menggunakan bahan kimia yang berbahaya. 
 • 3. Shaklee diperbuat daripada bahan-bahan yang semulajadi, serta diproses secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi bahan tersebut.
 • 4. Shaklee mengikut garis panduan Food and Drug Administration (FDA). Kalau anda perasan, setiap produk Shaklee akan dipaparkan dengan statement "This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease". Setiap syarikat supplement perlu mengeluarkan statement ini sepertimana yang disarankan oleh FDA law. Ini kerana hanya ubat-ubatan sahaja yang boleh claim produk mereka boleh diagnose, treat, cure, or prevent disease. 

Apakah kelebihan mendaftar dengan SAYA?
1.Jika anda berminat mahu menjana PENDAPATAN sehingga 6 ANGKA, anda akan diberi access kedalam GROUP SECRET FB kami.Hanya ahli sahaja yang dibenarkan masuk.
2.Anda akan diajar dari A-Z bagaimana untuk memulakan bisnes Shaklee.
3.Anda akan belajar CARA MARKETING ONLINE, RAHSIA MENJANA 4-5 ANGKA, INFO DAN KONSULTASI PRODUK, CARA MENGENDALIKAN BLOG DAN JUGA FB DAN BANYAK LAGI.
SO....!!! Tunggu apa lagi? Sekiranya berminat, boleh hubungi saya. Jom sama-sama kita jana side income. Team kami sedia membantu anda. Susur galur dari team kami ramai yang telah berjaya. Kami akan berkongsi ilmu dengan anda.

Pengalaman saya sendiri sebagai ahli (pengedar), saya mendapat bimbingan yang terbaik daripada kawan-kawan bisnes saya. Dan saya amat berbangga menjadi ahli Shaklee!

Saya ingin berkongsi kegembiraan itu dengan anda! JOM! Daftar sebagai ahli! 

Berminat? Hubungi Saya

NORHAYANI BINTI JALAWEH
SHAKLEE ID 868303
Personal FB : Yenny Abu Bakar
PM Personal FB: http://bit.ly/PM-Yenny
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us
Email Us : yenny_jh@yahoo.com
WhatsApp : 012 922 2415

0 comments:

About Us

Saya Norhayani Jalaweh atau lebih dikenali sebagai Yenny Abu Bakar, merupakan Shaklee Independent Distributor yang mempunyai KEPAKARAN dan boleh membantu anda dengan memberikan konsultasi TERBAIK untuk Set Breastfeeding, Set Kehamilan, Set Berpantang, Set Slimming dan Set Kesihatan Kanak-kanak.

Selain daripada itu, saya juga akan berkongsi mengenai PENYUSUAN SUSU IBU, RESEPI-RESEPI serta TIPS KESIHATAN lain untuk rujukan bersama.


Name : Norhayani "YENNY" Jalaweh
Shaklee ID 868303
Call/SMS/WhatsApp 012 922 2415
email : yenny_jh@yahoo.com
COD : Seremban, Senawang, Seremban Jaya, Paroi, Ampangan & Seremban 2
Shipping via POSLAJU/GDEX to all over Malaysia
Copyright © 2014 HEALTHY AND GREENER LIFE STYLE