Saturday, September 20, 2014

SET PENYUSUAN (BREASTFEEDING) SHAKLEE

CADANGAN SET PENYUSUAN @ BREASTFEEDING SET SHAKLEE

Setiap ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak mereka sebaik sahaja anak mereka di lahirkan di dunia. Ia selalunya bermula dari rumah dan antara faktor yang sering di beri keutamaan adalah dari segi pemakanan. Dan makanan terbaik di awal usia bayi sehingga 2 tahun ada susu ibu. Apapun pilihan pasangan itu, itu adalah kerana ia adalah yang terbaik bagi mereka. Bagi ibu bapa yang mahu menjayakan penyusuan anak mereka sehingga 2 tahun dan memerlukan suplemen untuk membantu ibu kekal sihat dan bertenaga, kami mencadangkan beberapa set suplemen penyusuan kepada pelangan-pelanggan mengikut keperluan dan bajet mereka iaitu SET BF BASIC, SET B, SET E,  dan SET 3M. Set penyusuan ini bukanlah bermaksud anda akan berjaya menyusukan anak sehingga 2 tahun tanpa perlu berbuat apa atau pun mengikut konsep demand vs supply.  SET BF BASIC
Terdiri daripada:
1) Energizing Soy Protein (ESP)
2) Alfalfa Complex

Bagaimana ESP dan Alfalfa bertindak sebagai penggalak susu?
ESP kaya dengan nutrien protien dan kalsium yang juga merupakan kandungan terpenting di dalam susu ibu di mana ia menyokong perkembangan bayi dan pertumbuhan bayi yang sihat. Alfalfa telah digunakan secara turun temurun di benua Amerika sebagai penggalak susu badan kerana Alfalfa merupakan sejenis tumbuhan galactagogue/milkbooster. SET B
Terdiri daripada
1) Vitalea 
2) B Complex
3) Sustained Release Vita-C Plus 
4) Alfalfa Complex

Siapa yang memerlukan Set B?
Set ini digalakkan untuk ibu-ibu yang tidak mempunyai masalah penyusuan. Tujuan utama pengambilan set ini adalah bagi memperkayakan nutrisi dalam
susu ibu dan juga memastikan kesihatan ibu terjamin. Set ini juga sesuai bagi ibu-ibu yang mengalami masalah sembelit dan keputihan dan juga membantu sekiranya bayi anda mempunyai masalah Eczema. ALFALFA pula membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu.


SET E
Terdiri daripada:
1) Vitalea 
2) B Complex
3) Sustained Release Vita-C Plus
4) Alfalfa Complex
5) Ostematrix 

Siapa yang memerlukan Set E ?
Di galakkan untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu semasa haid. Juga sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak suka minum susu dan alah kepada laktosa. OSTEMATRIX merupakan formula lengkap kalsium dengan gabungan magnesium, vitamin dan lain-lain mineral. Set ini membantu ibu-ibu kekal cergas bertenaga walaupun kurang tidur serta sembelit. 

SET 3M @ TRIPPLE M
Terdiri daripada:
1) Vitalea 
2) B Complex
3) Sustained release Vitamin C 
4) Alfalfa Complex
5) Ostematrix 
6) Energizing Soy Protein (ESP)

Siapa yang memerlukan Set 3M?
Sangat disyorkan untuk ibu-ibu yang mempunyai masalah penyusuan. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah dari segi penghasilan susu, maka set ini membantu memenuhi dan memperbaiki mana-mana kekurangan zat dalam tubuh si ibu supaya dapat berfungsi dengan lebih baik. Set yang paling sesuai bagi ibu-ibu yang mempunyai stok yang sedikit/ tiada stok langsung dan juga bagi ibu-ibu yang mahu mula simpan stok. Set ini juga sangat sesuai bagi ibu-ibu yang mahu relaktasi/ induce relactation. Set ini juga boleh membantu ibu-ibu yang bekerja, yang cepat letih dan kurang tenaga.


Khasiat setiap vitamin yang dicadangkan di dalam set penyusuan Shaklee

~Vitalea~
Mempunyai vitamin dan galian yang sangat diperlukan oleh tubuh beserta formula lengkap dengan zat besi (iron). Vitalea mengandungi 23 jenis multivitamin dan multimineral yang dapat membekalkan tubuh ibu dengan nutrien yang diperlukan agar ibu sentiasa sihat, cergas dan bertenaga.

~B Complex~
Lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan ibu menyusu termasuk asid folic. Setiap ibu menyusu memerlukan vitamin B untuk metabolisme, menukarkan makanan kepada tenaga, meningkatkan sistem pertahanan badan dan juga membantu mengawal stress (meroyan) dan bertindak sebagai penenang untuk emosi yang lebih stabil.

~Sustained Release Vita-C Plus~
Sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Vitamin C juga perlu untuk mencegah kelenjar daripada rosak dan berdarah dan juga penting untuk pembentukan kolagen supaya kulit ibu lebih cantik dan sihat.

~Alfalfa Complex~
Raja segala tumbuhan, sumber mikronutrien yang paling kaya. Alfalfa dapat membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu/milkbooster. Alfalfa juga beertindak sebagai penyahtoksin badan dan membantu dalam hal kewanitaan termasuklah menyelesaikan masalah keputihan dan bertindak seperti kacip fatimah.


~OsteMatrix~
Antara komposisi vitamin yang tinggi dalam susu ibu adalah kalsium. Kalsium penting untuk membina darah, tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Ostematrix membantu menampung kembali kalsium dalam tubuh ibu yng telah diserap oleh bayi ketika menyusu. Ostematrix juga mencegah kemeruduman susu badan untuk ibu-ibu yang sedang menstrual (period) kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah period.


~Energizing Soy Protein (ESP)~
Antara komposisi vitamin utama dalam susu ibu juga ialah protein. Apabila tubuh ibu cukup dengan keperluan protein, secara langsung susu yng dihasilkankn pekat dn banyak. ESP berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu, di samping menjadi sumber tenaga kepada ibu menyusu.
Hubungi Saya untuk Konsultasi PERCUMA untuk mana-mana Vitamin Shaklee;

Puan Yenny
Email : yenny_jh@yahoo.com
PM Personal FB: http://bit.ly/PM-Yenny
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)
0 comments:

About Us

Saya Norhayani Jalaweh atau lebih dikenali sebagai Yenny Abu Bakar, merupakan Shaklee Independent Distributor yang mempunyai KEPAKARAN dan boleh membantu anda dengan memberikan konsultasi TERBAIK untuk Set Breastfeeding, Set Kehamilan, Set Berpantang, Set Slimming dan Set Kesihatan Kanak-kanak.

Selain daripada itu, saya juga akan berkongsi mengenai PENYUSUAN SUSU IBU, RESEPI-RESEPI serta TIPS KESIHATAN lain untuk rujukan bersama.


Name : Norhayani "YENNY" Jalaweh
Shaklee ID 868303
Call/SMS/WhatsApp 012 922 2415
email : yenny_jh@yahoo.com
COD : Seremban, Senawang, Seremban Jaya, Paroi, Ampangan & Seremban 2
Shipping via POSLAJU/GDEX to all over Malaysia
Copyright © 2014 HEALTHY AND GREENER LIFE STYLE