Monday, September 15, 2014

SET NUTRISI KANAK-KANAK SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

Kali ini saya akan berkongsi mengenai Set Nutrisi Kanak-kanak Shaklee yang terdiri daripada gabungan Meal Shakes, Omega Guard dan Chewable Vit-C 100mg. Kita sebagai parents mesti mahu memberikan yang terbaik untuk anak-anak terutama di zaman sekarang kerana ia adalah berbeza dengan zaman kecil kita. Terdapat pelbagai jenis penyakit, virus, bakteria, pencemaran alam sekitar yang mengganggu sistem imunisasi badan kita dan anak-anak dan menyebabkan mereka mudah di jangkiti penyakit dan di serang oleh virus-virus yang berterbangan di udara. Sebagai ibu bapa yang prihatin, kita pasti mahukan nutrisi yang terbaik untuk anak-anak. Ia boleh diperolehi daripada makanan harian mereka, atau melalui pengambilan vitamin atau suplemen. 

Sebenarnya, sekiranya saya di tanya samada perlu atau tidak pengambilan vitamin atau suplemen ini untuk kanak-kanak. Saya akan katakan tidak perlu sekiranya, kanak-kanak tersebut tidak memilih makanan. Maksudnya, kanak-kanak itu makan semua jenis buahan, sayuran, kekacang, hasil tenusu, ayam, daging dan makanan laut serta tidak mengambil sebarang makanan ringan. Pendek kata, piramid makanannya lengkap dan seimbang. 

Tetapi kebanyakan kanak-kanak hari ini memilih makanan, cerewet terhadap pilihan makanan, hanya mahu makan apa yang mereka suka dan takut mencuba makanan baru. Di sinilah peranan vitamin atau suplemen di perlukan untuk memastikan kanak-kanak ini mendapat nutrisi yang secukupnya mengikut umur mereka. Ini kerana kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan zat dan nutrient yang penting untuk tumbesaran dan pertumbuhannya.Jom kenali dengan lebih dekat kebaikan ketiga-tiga vitamin ini:


MEALSHAKES;

Bagi anak-anak yang aktif dan tidak suka dengan vitamin berbentuk pil, ada pilihan buat mereka. Iaitu Mealshakes.
 1. Membantu menambah selera makan anak
 2. Membantu tumbesaran anak-anak
 3. Membekal nutrisi kepada sel tubuh
 4. Detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus
 5. Lazat dinikmati oleh semua golongan
 6. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan

OMEGA GUARD;
 1. Mengandungi DHA untuk meningkatkan kecerdasan otak anak
 2. Membantu tumbesaran dan perkembangan otak anak
 3. Membantu perkembangan memori anak
 4. Membantu meningkatkan sistem imun badan dan menyihatkan paru-paru 

CHEWABLE VITA-C 100MG

Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.

 1. Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
 2. Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
 3. Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
 4. Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan

Gabungan ketiga-tiga vitamin ini mampu membantu anak-anak kita untuk menjadi lebih berselera makan dan lebih cerdas dan dalam masa yang sama lebih sihat. Set Nutrisi Kanak-kanak ini terbukti telah membantu ramai kanak-kanak di luar sana.


Jom Order Di SiniHubungi Saya untuk Konsultasi PERCUMA untuk mana-mana Vitamin Shaklee;

Puan Yenny
PM Personal FB: http://bit.ly/PM-Yenny 
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us 
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)

0 comments:

About Us

Saya Norhayani Jalaweh atau lebih dikenali sebagai Yenny Abu Bakar, merupakan Shaklee Independent Distributor yang mempunyai KEPAKARAN dan boleh membantu anda dengan memberikan konsultasi TERBAIK untuk Set Breastfeeding, Set Kehamilan, Set Berpantang, Set Slimming dan Set Kesihatan Kanak-kanak.

Selain daripada itu, saya juga akan berkongsi mengenai PENYUSUAN SUSU IBU, RESEPI-RESEPI serta TIPS KESIHATAN lain untuk rujukan bersama.


Name : Norhayani "YENNY" Jalaweh
Shaklee ID 868303
Call/SMS/WhatsApp 012 922 2415
email : yenny_jh@yahoo.com
COD : Seremban, Senawang, Seremban Jaya, Paroi, Ampangan & Seremban 2
Shipping via POSLAJU/GDEX to all over Malaysia
Copyright © 2014 HEALTHY AND GREENER LIFE STYLE