Friday, September 19, 2014

SET KECANTIKAN SHAKLEE


CADANGAN SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE

Lumrah setiap orang mahu memiliki kulit yang cantik dan bersih. Dan ia secara automatik dapat meningkatkan tahap keyakinan diri seseorang. Kebanjiran produk kecantikan di pasaran kini agak diragui dari segi keselamatan dan kesan jangka panjang, lebih-lebih lagi produk yang hanya mementingkan keuntungan semata-mata dengan tidak mengambil serius tentang kelulusan HALAL dan KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (KKM). Oleh itu berwaspadalah dan pilihlah produk yang betul-betul selamat seperti Set Kecantikan Shaklee yang memang memiliki kelulusan dari KKM.


Set Kecantikan ini juga dikenali sebagai Set D di kalangan pengguna-penggunanya. Ia terdiri daripada:
1) B-Complex
2) Vitamin E Complex
3) Sustained Release Vita C 
4) Energizing Soy Protein (ESP)

Fungsi setiap vitamin yang dicadangkan dalam Set Kecantikan Shaklee:

~B-Complex~
Bersifat anti stress dan membantu melindungi kulit dari pancaran matahari. Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada matahari. Lebih B-Complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana B-Complex berfungsi sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak. B-Complex juga membantu melancarkan perjalanan darah untuk kesan kulit lebih muda dan glowing/berseri.

~Vitamin E Complex  (Selenium with Grape Seed Extract)~
1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit muka dan seluruh tubuh dari dalam. Vitamin E juga dapat menghilangkan parut dan jeragat dari dalam struktur kulit,bengkak dan ulser kulit. Boleh disapu terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

~Sustained Release Vita-C Plus 500mg~
Vitamin C dapat membantu proses pembaikan tisu (bekas jerawat & parut) dan mencerahkan kulit. Ia juga merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit secara semulajadi, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit. Vitamin C amat terkenal dan sebati sebagai regim kecantikan sejak dahulu lagi. Pengambilan Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menghalang pembentukan pigmentasi yang merupakan penyebab utama kepada jeragat pada kulit.

~Energizing Soy Protein (ESP)~
Protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut. ESP mengandungi asid amino yang penting untuk membina kuku, otot, rambut, kulit dan lain-lain. Ia merangsang pembentukan semual sel kulit dan otot, mengurangkan kedutan, mengembalikan kulit yang cerah dan kepejalan otot, mengurangkan pigmentasi dan mengurangkan kesan parut. Pengambilan ESP yang kerap adalah kunci kepada awet muda.


Dengan kelebihan dan khasiat yang diperolehi daripada Set Kecantikan Shaklee ini, in shaa allah anda akan dapat melihat perubahan dan kesannya dalam masa yang singkat dan di jamin berkesan. Yang penting Set Kecantikan Shaklee ini di jamin berkesan, selamat dan semula jadi.

Hubungi Saya untuk Konsultasi PERCUMA untuk mana-mana Vitamin Shaklee;

Puan Yenny
Email : yenny_jh@yahoo.com
PM Personal FB: http://bit.ly/PM-Yenny 
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us 
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)

0 comments:

About Us

Saya Norhayani Jalaweh atau lebih dikenali sebagai Yenny Abu Bakar, merupakan Shaklee Independent Distributor yang mempunyai KEPAKARAN dan boleh membantu anda dengan memberikan konsultasi TERBAIK untuk Set Breastfeeding, Set Kehamilan, Set Berpantang, Set Slimming dan Set Kesihatan Kanak-kanak.

Selain daripada itu, saya juga akan berkongsi mengenai PENYUSUAN SUSU IBU, RESEPI-RESEPI serta TIPS KESIHATAN lain untuk rujukan bersama.


Name : Norhayani "YENNY" Jalaweh
Shaklee ID 868303
Call/SMS/WhatsApp 012 922 2415
email : yenny_jh@yahoo.com
COD : Seremban, Senawang, Seremban Jaya, Paroi, Ampangan & Seremban 2
Shipping via POSLAJU/GDEX to all over Malaysia
Copyright © 2014 HEALTHY AND GREENER LIFE STYLE