Wednesday, December 7, 2016

Kenapa Detox Penting??

[KEPENTINGAN DETOX]

Kenapa saya makan bertong² vitamin / supplement tapi tak berkesan pun. Aahhh inilah sebabnya kenapa sesetengah dari kita tak berjaya mendapatkan hasil walaupun dah consume bermacam² jenis produk. SEBAB toksin dalam badan belum di buang dari sistem kita. Jadi kita perlu DETOX

✔ DETOX  adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

✔ Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah DETOX sangat penting sebelum mengambil apa apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien akan pada tahap optimum.

Jom belajar detox dengan saya... hehehehhe

Puan Yenny 012 922 2415

#tsunamishaklee
#bisnesdarirumah
#liveamazing
#shakleeseremban
#landmarkstudy
#shakleeEffect


Tuesday, December 6, 2016

Impian Saya dalam masa 6 Bulan

Impian dalam masa 6 bulan saya adalah berubah dari gambar kiri ke gambar kanan dengan cara sihat. Inshaa Allah..

Itu antara impian saya secara peribadi. Jikalau dari segi bisnes Shaklee saya yang ini pun saya ada impian jugak. Saya sekarang berada di rank Senior Supervisor tapi tak effective for a few months dah. Jadi dalam masa 6 bulan, saya WAJIB effective dengan penuh berjaya & bergaya. Doakan saya yer...

Nak COD Vitamin Shaklee ke mana² destinasi pilihan sekitar Seremban, Seremban 2, Senawang, Ampangan dan sekitarnya?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda:
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)
Email : yenny_jh@yahoo.com
PM Personal
FB: http://bit.ly/PM-Yenny
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us

#tsunamishaklee
#bisnesdarirumah
#liveamazing
#landmarkstudy
#shakleeEffect
#shakleeSeremban


Monday, December 5, 2016

Reclaim Your Heart by Yasmin Mohaged

~Reclaim Your Heart by Yasmin Mohaged~

Inilah buku terakhir yang saya baca ketika menunggu putera bongsu saya si Panglima ketika di tahan di Wad SCN HTJ bulan lepas sebab demam  ketika berusia 18 hari. Dan selepas keluar wad sehingga hari ini, saya masih belum menyentuh buku ini semula kerana masih juggling between the newborn, 2 toddlers and house chores. Lame reason kan... hehehehhe..

Saat menjaga Panglima yang sedang berjuang melawan demamnya, saya di beritahu lagi bahawa Panglima akan di bawa ke bilik lain untuk test jantungnya kerana ada bunyi. Sejam menunggu pada ketika itu terasa seperti berhari². Resah hati saya ubati dengan membaca buku ini sambil berdoa semuanya okay. Buku ini mengubat rasa hati saya sedikit sebanyak bahawa ini adalah ujian dariNya, menjentik hati saya untuk kembali dan mendekatkan lagi diri kepadaNya. DIA rindukan hambaNya yang satu ini..

Anyway, setakat yang saya baca. This book is giving me a chill, a good impression, a strong heart, belajar untuk redha dan bersyukur dengan apa yang kita ada, belajar untuk MENCINTAI DIA YANG SATU dan sentiasa bergantung kepadaNYA. Belum banyak yang dapat saya ulas kerana belum habis membacanya tapi I would really suggest this book to anyone. It's a good read, bacaan yang bakal membuka minda dan menyedarkan kita. Always always come back to HIM

#shakleeSeremban #shakleeEffect #landmarkstudy
#liveamazing
#bisnesdarirumah
#tsunamishaklee


Sunday, December 4, 2016

Aktiviti Berfaedah di Masa Lapang

Jeng jeng jeng

Hobi saya ada banyak. Hobi paling bahaya adalah shopping.. hehehehe.. siapa tak suka shopping kan. Dulu saya ke shopping mall mencari apa yang perlu, these day banyak shopping online jer. Save energy & tak penat kejar anak².. hehehee.. So weekend boleh spend untuk buat aktiviti lain dengan family gak..

Bercucuk tanam adalah antara hobi baru saya. Dari awal kawin dah ajak husband tanam macam² sayuran tapi tak pernah menjadi kecuali yang senang hidup macam serai. Naik frust then stop. Sampailah jumpa set hidroponik ni. Tekad beli dan start tanam. Alhamdulillah, dah 4 bulan lebih gak lah kami tak beli sayur daun. Jimat dah sikit kat situ kan. In a long run, mesti lagi jimat. Yang penting, sayuran saya bebas pesticide. Selamat di makan begitu sahaja.. hehehehe.. Bukan setakat vitamin jer nak yang selamat di makan, bebas kimia, organic semua tu. Everything else nak yang organik, selamat dan bebas kimia merbahaya. Anak² pun semakin suka makan sayur, I think sayuran yang saya tanam ini rasanya lebih sedap berbanding yang beli kat pasar dulu.. hehehehhe..

Okay, enough about my hobby. What's yours?

🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
Nak COD Vitamin Shaklee ke mana² destinasi pilihan sekitar Seremban, Seremban 2, Senawang, Ampangan dan sekitarnya?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda:
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)
Email : yenny_jh@yahoo.com
PM Personal FB: http://bit.ly/PM-Yenny
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us

#tsunamishaklee
#bisnesdarirumah
#liveamazing
#landmarkstudy
#shakleeEffect
#shakleeSeremban


Saturday, December 3, 2016

Vitamin C Shaklee ada effect??

Vitamin C

Kalau di tanya apa favorite vitamin Shaklee saya, nak jawab semua fav. Sebab semua best dan ada fungsi dan manfaat tersendiri. Tapi fav antara fav adalah SR Vita-C Plus ni sebab sejak amalkan secara konsisten, masalah alahan saya terhadap habuk, seafood dan pelbagai lagi hampir tiada.

Dah 3 tahun kot tak ambil antihistamine. Dah 2 tahun boleh makan seafood including ketam yang memang musuh paling ketat. Plus, scar lama zaman keluar masuk hutan buat research zaman kena gigit pacat berpuluh ekor sampai berbekas dah semakin pudar.

Bangun pagi dulu² mesti sneezing non-stop tapi sekarang tidak lagi. Good Bye resdung untuk selamanya, Good Bye ubat sedut untuk selamanya

Banyak lagi bonus yang saya dapat ever since consuming Shaklee ni. Kang cerita banyak sangat, you all menyampah lak kan.. hehehehe

Nak COD Vitamin Shaklee ke mana² destinasi pilihan sekitar Seremban, Seremban 2, Senawang, Ampangan dan sekitarnya?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda:
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)
Email : yenny_jh@yahoo.com
PM Personal FB: http://bit.ly/PM-Yenny
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us

#tsunamishaklee
#bisnesdarirumah
#liveamazing
#landmarkstudy
#shakleeEffect
#shakleeSeremban


Thursday, December 1, 2016

Gaya Hidup Shaklee

Saya yang kini bukanlah saya yang dulu

Saya yang kini lebih penyabar walau ada masanya terlepas juga
Saya yang kini lebih bersyukur dari sebelumnya
dan banyak lagi

Banyak perubahan positif berbanding sebelum ini. Mungkin kerana usia sudah semakin lanjut, dipengaruhi kawan² seShaklee yang sentiasa positif dan available online memberi nasihat dan semangat. Rasa down, sedih dan negatif semakin berkurangan dalam diri. Ada masa tu pandai gak down, duduk diam kejap then akan okay lepas berfikir sekejap.

Dari segi kesihatan pun banyak perubahan positif kami sekeluarga. Yang belum berubah banyak adalah berat badan saya.. hehehehe.. but I am working on it these day. Nantikan kemunculan versi kurus saya nanti ya.. hehehe..

🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
Nak COD Vitamin Shaklee ke mana² destinasi pilihan sekitar Seremban, Seremban 2, Senawang, Ampangan dan sekitarnya?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda:
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)
Email : yenny_jh@yahoo.com
PM Personal
FB: http://bit.ly/PM-Yenny
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us

#tsunamishaklee
#bisnesdarirumah
#liveamazing
#landmarkstudy
#shakleeEffect
#shakleeSeremban


Wednesday, November 30, 2016

Kenapa Suplemen Shaklee


Banyak² suplemen & vitamin kenapa saya pilih Shaklee?

1. Sentiasa berkesan dan chemical free
2. Ada landmark study yang membuktikan keberkesanan, kebaikannya in a short & long term
3. Bukan company yang baru wujud, dah berusia lebih dari 100 tahun tau
4. Ada R&D, kajian secara scientific and even research paper and so on

Dan banyak lagiiiiiii

Dah alang² berkecimpung dalam bisnes Shaklee ni, saya berharap pada December 2018 nanti saya adalah salah seorang daripada Master Coordinators Shaklee yang mempunyai empayar yang luas dan kukuh. Bebas dari hutang piutang, bawa family menunaikan Hajj dan keliling dunia. Dan banyak lagiiii

Jadi, untuk mencapai semua itu, it has to start now.

Better You. Better World.

SIDPro Anda
Certified MBfPC
012 922 2415 Puan Yenny

#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#shakleeseremban
#landmarkstudy


Tuesday, November 29, 2016

Projek Makan Dan Kurus

Kenapa pantang kali ini saya bertekad sangat untuk turunkan berat badan sebanyak mungkin tapi making sure that penghasilan susu untuk Panglima tidak terganggu dan tetap berkhasiat seperti biasa. I used to use breastfeeding sebagai alasan untuk tidak ambil peduli tentang berat badan saya. For the past 5 years I've neglected my own body for the sakes of breastfeeding. Dengan alasan risau susu tak cukup, tak berkhasiat and such. But little that I know that I should be able to breastfeed my babies and still maintaining and even lose some weight. Jahil ilmu yang satu ini menyebabkan saya jadi seorang yang ignorant.



I think I have gained 20-25kg sejak berkahwin til now. I have let my beautiful body suffered. But not anymore. We have so much plan for 2017. Nak bawa anak² bagpacking, jungle tracking, birdwatching like we used too. So I can't do that if I don't lose some weight and if my knee injury tak baik. I cannot let my kids hilang peluang untuk enjoy the nature the way I enjoy them. I want them to feel what I felt when I was with the nature. Even as I am writing this, semua rasa itu membuak² di dalam diri. I even plan to climb the Mt Kinabalu with the kids tahun 2019 nanti. Rindu pada suasana di atas puncak sana mengamit segala kenangan suatu tika dulu.


So I am promosing myself that I will make sure that I lose back that weight that I gained. #makandankurus is my current project. Doakan saya mampu merealisasikan impian yang satu ini. I have to overcome this and its only me yang boleh make sure ia bakal jadi kenyataan.


#tsunamishaklee

#liveamazing

#landmarkstudy

#shakleeEffect

#shakleeseremban

#confinementday43

Monday, November 28, 2016

3 Cara Bantu Anak Lebih Fokus

3 Cara Boleh Bantu Anak Lebih Fokus Belajar 

Ini adalah tips yang boleh dilakukan supaya anda lebih fokus.

1) Tidur yang cukup

Tidur yang tidak cukup boleh menyebabkan anak mengantuk di kelas. Apabila mengantuk sukarlah mereka menunpukan pelajaran mereka.

2) Bantu mereka buat jadual

Bincang dengan anak anda untuk membina jadual yang sesuai untuk pelajaran mereka. Apabila melibatkan mereka, mereka akan rasa dihargai dan lebih mematuhi jadual mereka.

3) Berbincang dengan mereka

Seringlah bincang pelajaran dengan anak-anak.Perbincangan akan melatih minda mereka mengingat dan meluahkan semula apa yang telah pelajari.

Selain 3 cara ini kita juga boleh membantu fokus anak-anak dalam pelajaran dengan memberikannya makanan tertentu yang boleh membantu fokus.

Set Omega Guard VitaLea ini boleh membantu anak fokus dalam pelajaran. Kajian telah membuktikan bahawa Omega 3 yang terkandung di dalam Omega Guard membantu anak lebih fokus dalam pembelajaran. Sebanyak 40% peningkatan dalam pembelajaran,membaca,mengeja & tingkahlaku 


Nak COD Vitamin Shaklee ke mana² destinasi pilihan sekitar Seremban, Seremban 2, Senawang, Ampangan dan sekitarnya?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda:
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)
Email : yenny_jh@yahoo.com 
PM Personal 
FB: http://bit.ly/PM-Yenny 
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us 


#tsunamishaklee
#bisnesdarirumah
#liveamazing
#landmarkstudy
#shakleeEffect
#shakleeSeremban 

Sunday, November 27, 2016

Shaklee Landmark Study : Kenapa ia sangat penting

Pengedar Shaklee Seremban
Weekend is here.. Yang paling di tunggu² semua but certain negeri hari ni dah bekerja dah..

Untuk sesetengah orang, weekend is a time where we will rest atau beriadah bersama family. Its time to relax and not to think about work

Anyway, do you knows that Shaklee has a Landmark Study? No other supplement/Vitamin company had done this so far. Kenapa Landmark Study ni penting sangat yer selain membuktikan credibility sesuatu company?

Tahukah anda bahawa Landmark Study ni dilakukan dalam jangka masa yang panjang iaitu melebihi 10 tahun while the others did it in a short term,days or weeks or months. Sangat penting sebenarnya kajian dilakukan oleh pihak ketiga dan dalam jangka masa panjang kerana long term effect hanya akan muncul selepas 10 tahun kerana penyakit² yang berkaitan hanya akan nampak dengan jelas selepas 10-30 tahun. Ia juga berkait rapat dengan pemakanan dan cara hidup kita. Jadi dengan adanya Landmark Study, ia dapat membuktikan mana² vitamin atau suplemen yang selamat dan lebih berkesan

Jangan hanya pilih jenama famous tàpi lihatlah apa R&D mereka, apa kajian yang mereka lakukan dan jangan lupa testimoni penggunanya..

SIDPro
012 922 2415 Puan Yenny Norhayani


#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing
#shakleeseremban

Monday, November 7, 2016

Hobi Yang berFaedah dan Mendatangkan Hasil

Jeng jeng jeng

Hobi saya ada banyak. Hobi paling bahaya adalah shopping.. hehehehe.. siapa tak suka shopping kan. Dulu saya ke shopping mall mencari apa yang perlu, these day banyak shopping online jer. Save energy & tak penat kejar anak².. hehehee.. So weekend boleh spend untuk buat aktiviti lain dengan family gak..

Bercucuk tanam adalah antara hobi baru saya. Dari awal kawin dah ajak husband tanam macam² sayuran tapi tak pernah menjadi kecuali yang senang hidup macam serai. Naik frust then stop. Sampailah jumpa set hidroponik ni. Tekad beli dan start tanam. Alhamdulillah, dah 4 bulan lebih gak lah kami tak beli sayur daun. Jimat dah sikit kat situ kan. In a long run, mesti lagi jimat. Yang penting, sayuran saya bebas pesticide. Selamat di makan begitu sahaja.. hehehehe.. Bukan setakat vitamin jer nak yang selamat di makan, bebas kimia, organic semua tu. Everything else nak yang organik, selamat dan bebas kimia merbahaya. Anak² pun semakin suka makan sayur, I think sayuran yang saya tanam ini rasanya lebih sedap berbanding yang beli kat pasar dulu.. hehehehhe..

Okay, enough about my hobby. What's yours?

🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
Nak COD Vitamin Shaklee ke mana² destinasi pilihan sekitar Seremban, Seremban 2, Senawang, Ampangan dan sekitarnya?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda:
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)
Email : yenny_jh@yahoo.com
PM Personal FB: http://bit.ly/PM-Yenny
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us

#tsunamishaklee
#bisnesdarirumah
#liveamazing
#landmarkstudy
#shakleeEffect
#shakleeSeremban


Vitamin Shaklee Kegemaran Saya

Kalau di tanya apa favorite vitamin Shaklee saya, nak jawab semua fav. Sebab semua best dan ada fungsi dan manfaat tersendiri. Tapi fav antara fav adalah SR Vita-C Plus ni sebab sejak amalkan secara konsisten, masalah alahan saya terhadap habuk, seafood dan pelbagai lagi hampir tiada.

Dah 3 tahun kot tak ambil antihistamine. Dah 2 tahun boleh makan seafood including ketam yang memang musuh paling ketat. Plus, scar lama zaman keluar masuk hutan buat research zaman kena gigit pacat berpuluh ekor sampai berbekas dah semakin pudar.

Bangun pagi dulu² mesti sneezing non-stop tapi sekarang tidak lagi. Good Bye resdung untuk selamanya, Good Bye ubat sedut untuk selamanya

Banyak lagi bonus yang saya dapat ever since consuming Shaklee ni. Kang cerita banyak sangat, you all menyampah lak kan.. hehehehe


Nak COD Vitamin Shaklee ke mana² destinasi pilihan sekitar Seremban, Seremban 2, Senawang, Ampangan dan sekitarnya?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?

Hubungi saya, pengedar sah Shaklee anda:
Fast Reply: 012 922 2415 (WhatsApp / Telegram)
Email : yenny_jh@yahoo.com
PM Personal FB: http://bit.ly/PM-Yenny
PM FB PAGE : http://bit.ly/PM_Us

#tsunamishaklee
#bisnesdarirumah
#liveamazing
#landmarkstudy
#shakleeEffect
#shakleeSeremban


About Us

Saya Norhayani Jalaweh atau lebih dikenali sebagai Yenny Abu Bakar, merupakan Shaklee Independent Distributor yang mempunyai KEPAKARAN dan boleh membantu anda dengan memberikan konsultasi TERBAIK untuk Set Breastfeeding, Set Kehamilan, Set Berpantang, Set Slimming dan Set Kesihatan Kanak-kanak.

Selain daripada itu, saya juga akan berkongsi mengenai PENYUSUAN SUSU IBU, RESEPI-RESEPI serta TIPS KESIHATAN lain untuk rujukan bersama.


Name : Norhayani "YENNY" Jalaweh
Shaklee ID 868303
Call/SMS/WhatsApp 012 922 2415
email : yenny_jh@yahoo.com
COD : Seremban, Senawang, Seremban Jaya, Paroi, Ampangan & Seremban 2
Shipping via POSLAJU/GDEX to all over Malaysia
Copyright © 2014 HEALTHY AND GREENER LIFE STYLE